Sorry, no posts matched your criteria.

Justin Bieber shet të drejtat e këngëve të tij për 200 milionë dollarë

Justin Bieber ka shitur pjesën e tij të të drejtave për muzikën e tij te Hipgnosis Songs Capital për 200 milionë dollarë.

Firma tani zotëron aksionet e yllit të popit me disa nga hitet më të mëdha të viteve të fundit, përfshirë Baby dhe Sorry.

Bieber, një nga artistët më të shitur të shekullit të 21-të, i bashkohet një grupi në rritje artistësh që kanë fituar para në katalogët e tyre.

Kjo do të thotë që Hipgnosis do të marrë një pagesë sa herë që një këngë që ata zotërojnë performohet në publik.

Kompania, një sipërmarrje prej 1 miliard dollarësh, fitoi të drejtat e autorit të publikimit të katalogut të Bieber prej 290 këngësh.

Hipgnosis nuk ka bërë të ditur kushtet e marrëveshjes, por një burim tha për AFP se kishte vlerë rreth 200 milionë dollarë.

Artistët po shesin gjithnjë e më shumë aksione në punën e tyre për fondet e muzikës, përfshirë Justin Timberlake dhe Shakira, të cilët gjithashtu kanë lidhur marrëveshje me Hipgnosis.

Por trendi është më i zakonshëm tek artistët më të vjetër. Në dy vitet e fundit, legjendat e muzikës Bob Dylan dhe Bruce Springsteen i shitën të dy të drejtat e katalogut tek Sony.

Hipgnosis Songs Fund po krijon një katalog të këngëve hit – dhe fton investitorët e mëdhenj institucionalë që të ndajnë të ardhurat.

Themeluesi i tij, Merck Mercuriadis, është shprehur se këngët hit mund të jenë “më të vlefshme se ari ose nafta”.

“Ndikimi i Justin Bieber në kulturën globale gjatë 14 viteve të fundit ka qenë vërtet i jashtëzakonshëm”, tha ai, duke njoftuar marrëveshjen e fundit.

POST A COMMENT

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com