Sorry, no posts matched your criteria.

Ushqimet që mundin stresin

Një mënyrë e shijshme dhe efektive për të zvogëluar stresin sugjeron një studim të ri që rekomandon konsumimin e shumë ushqimeve sesa një grup specifik.

Karakteristikat anksiolitike të një diete të pasur me fruta dhe perime nënvizohen nga kërkimi i ri bashkëkohor i botuar në Clinical Nutrition.

Megjithëse studimet e mëparshme janë përqendruar në efektet negative të zakoneve të këqija të ngrënies në nivelet e stresit, një studim i fundit hedh dritë mbi marrëdhëniet e pashkelura midis një modeli të ushqyerit të shëndetshëm dhe stresit të perceptuar, thotë Dr. Simone Radavelli-Bagatini, Ph.D. Coëan.

Të paktën 470 gramë fruta dhe perime në ditë u shoqëruan me 10% më pak stres krahasuar me ata që konsumuan 230 gram, sipas studimit dhe të dhënave nga 8.689 pjesëmarrës në studimin Australian të Diabetes, Obezitetit dhe Mënyrës së Jetës (AusDiab).

Rezultatet u përsëritën për një konsum ekskluziv të frutave ose perimeve, duke konfirmuar se ata që i përfshijnë ato në sasi të mëdha në dietën e tyre kanë mbrojtje më të fortë kundër stresit të përditshëm dhe të vazhdueshëm.

 “Stresi kronik dhe i pakontrollueshëm mund të ketë një ndikim negativ në shëndetin mendor dhe gjithashtu të shkaktojë një sërë problemesh shëndetësore të tilla si sëmundje të zemrës, diabet, depresion dhe çrregullime ankthi”, tha Radavelli-Bagatini për nevojën për të kaluar në opsione më të shëndetshme.

Kërkimet nga Qendra e Shëndetit Mendor të Shkollës së Mjekësisë të Universitetit Shanghai Jiao Tong kanë arritur në përfundimin se njerëzit që vuajnë nga ankthi mund të ndihmohen duke rregulluar mikrobiomën e tyre të zorrëve me ndryshime dietetike. Në mënyrë indikative, dieta mesdhetare ku ushqimet bimore janë të bollshme, është treguar se rrit  bakteret me veprim anti-inflamator që  gjenden në zorrë dhe për këtë arsye zvogëlon stresin e bezdisshëm

POST A COMMENT

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com