Sorry, no posts matched your criteria.

Albumi i ri i Beyonce sjell në vëmendje këngëtarët ikonikë të viteve 90’

Vokali i tyre i fuqishëm i dha shpirt dhe thellësi muzikës elektronike – por shumë prej atyre këngëtarëve mbeten ende të panjohur, ndërsa albumi i ri i Beyoncé risjell trashëgiminë e tyre.

Mbretëresha Bey mund të mos ketë rilindur muzikën e klubit të viteve ’90 me albumin e saj të ri të ‘Renaissance’, por ajo e ka risjellë atë. Albumi sjell frymën e asaj epoke të pistës së vallëzimit si një “hapësirë ​​të sigurt” fuqizuese për të gjithë klubet, dhe komunitetet LGBTQ në veçanti. Ai përdor elemente me shumë lidhje: disko hi-NRG, hip hop dhe veçanërisht muzikën ‘house’, me këngën kryesore Break My Soul që i jep  vëmendjen hitit të madh të artistit amerikan Robin S të vitit 1993 Show Me Love (përzierje StoneBridge). Ajo gjithashtu lartëson trashëgiminë e vokalistëve origjinalë që ishin instrumentalë në formësimin e këtij tingulli klasik të vallëzimit, por muzikë e të cilëve janë kënduar vazhdimisht.

 ‘House’ është një ndjenjë dhe këto femra të talentuara, kryesisht zezake e ngarkuan këtë muzikë elektronike me çdo emocion jetësor.

“Jam shumë krenare për Beyoncé, sepse ajo e shfrytëzoi rastin dhe po e bën këtë gjë ashtu siç dëshiron ta bëjë”, u shpreh Robin Stone (aka Robin S), gjatë një interviste në “Zoom”.

 “Dhe pas gjithë këtyre viteve, njerëzit më në fund po e dinë se kush është në të vërtetë Robin S. Duke dëgjuar vokalin e Stone në vitet ’90, kuptova që kisha zbuluar diçka. Dëgjimi i tyre përsëri në shekullin e 21-të mbetet një përvojë e mrekullueshme”.

Fundi i viteve 80 dhe 90-ta ishin vite drithëruese për muzikën të udhëhequr nga vokali, si shumë nga bashkëmoshatarët e saj të ndryshëm, Stone publikoi këngë të shumta, por ishte e lidhur me zbulimin e saj komercial (para Beyoncé, Show Me Love është provuar nga artistë të tjerë bashkëkohorë, duke përfshirë Charli XCX).

POST A COMMENT

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com