Sorry, no posts matched your criteria.

Spanja do të mund t’ju jap grave “leje menstruale”

Spanja do të bëhet vendi i parë perëndimor që lejon gratë të marrin disa ditë “leje menstruale” nga vendi i punës çdo muaj

Sipas legjislacionit të ri të propozuar që do të zbulohet javën e ardhshme, qeveria spanjolle pritet të miratojë masën si pjesë e një projektligji më të gjerë për shëndetin riprodhues dhe të drejtat e abortit.

Ligji i propozuar do të japë tri ditë leje për gratë që vuajnë nga dhimbje të forta prej menstruacioneve.

Leja menstruale aktualisht ofrohet vetëm në Japoni, Tajvan, Indonezi, Korenë e Jugut dhe Zambinë.

POST A COMMENT