Sorry, no posts matched your criteria.

Musk: Nëse OKB-ja shpjegon se si 2% e parave të mia do të zgjidhin urinë në botë, unë do të shes aksionet e Tesla’s

Një nga njerëzit më të pasur në botë, Elon Musk, tha se do të shiste të gjitha aksionet e Tesla-s menjëherë dhe do të zgjidhte urinë në botë nëse dikush nga Programi Botëror i Ushqimit i Kombeve të Bashkuara (WFP) do t’i shpjegonte se si mund të bëhej kjo me gjashtë miliardë dollarë.

Ai e shkroi këtë në përgjigje të një postimi nga Elijah David, një ekspert kryesor i inteligjencës artificiale, i cili njoftoi se 2 për qind e pasurisë totale të Mask është gjashtë miliardë dollarë, ndërsa Programi Botëror i Ushqimit i OKB-së mblodhi 8.4 miliardë dollarë në 2020.

Ai pyeti se si kjo nuk e zgjidhi problemin e urisë në botë.

Pak minuta më vonë, Musk ka postuar sërish në Twitter dhe ka thënë se shpjegimi i OKB-së, pra plani financiar, duhet të jetë transparent në mënyrë që publiku të shohë saktësisht se ku dhe si janë shpenzuar paratë.

Kreu i Programit Botëror të Ushqimit të OKB-së: Nuk është e komplikuar, nëse nuk ndihmohet, njerëzit do të vdesin

Katër ditë më parë, kreu i Programit Botëror të Ushqimit të Kombeve të Bashkuara deklaroi se një grup i vogël individësh të pasur mund të ndihmojë në zgjidhjen e urisë në botë me një pjesë të vogël të pasurisë së tyre.

 “Miliarderët duhet të vijnë në shpëtim një herë”, tha David Bisley për CNN, duke përmendur dy nga njerëzit më të pasur në botë, Jeff Bezos dhe Elon Musk.

“Gjashtë miliardë dollarë për të ndihmuar 42 milionë njerëz që do të vdesin fjalë për fjalë nëse nuk i ndihmojmë. Nuk është e komplikuar”, shtoi ai.

Drejtori i Tesla-s, Elon Musk zotëron një pasuri me vlerë 289 miliardë dollarë, që do të thotë se Bisley po kërkon një dhurim prej vetëm dy për qind të pasurisë së tij.

Pasuria e miliarderëve amerikanë është pothuajse dyfishuar që nga fillimi i pandemisë dhe tani arrin në më shumë se pesë miliardë dollarë.

POST A COMMENT

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com