Sorry, no posts matched your criteria.

Yjet që shtuan pasurinë e tyre në 2022, Forbes zbulon listën e të famshmëve që fituan më shumë para

Lista e Forbes ka zbuluar yjet me më shumë fitime për vitin 2022. Sigurisht që këta janë emra që nuk do t’i bëjnë përshtypje askujt, pasi suksesi që ata arritën vitin e kaluar është i pamohueshëm.

Lista është formuar bazuar në të dhënat e tyre financiare në vitin 2022, konkretisht, të ardhurat e tyre neto, minus tarifat që duhet të paguajnë drejtuesit ose ekipi ligjor.

Më poshtë, personazhet e famshëm më “shumë të paguar”.

10.Në vendin e 10-të të listës është Bad Bunny. Të ardhurat e tij totale për vitin e kaluar vlerësohen të jenë rreth 88 milionë dollarë. Shumica e të ardhurave të tij erdhën nga dy turnetë e tij “El Último Tour Del Mundo” dhe “Turneu më i nxehtë në botë!” Sigurisht që ka marrë edhe një tarifë “të guximshme” për rolin e tij në filmin “Treni i plumbave”.

9.Taylor Swift

Në vendin e 9-të është Taylor Swift. Këngëtarja e njohur fitoi gjithsej 42 milionë dollarë nga shitjet e rekordeve, shkarkimet dixhitale dhe transmetimet. Vitin e ardhshëm, pasuria e yllit madje do të rritet ndërsa ajo nis turneun e saj ‘Midnights’, i cili mund t’i shtoje të ardhurat e saj në… 9 shifra.

8.James Cameron

James Cameron arriti të gjente veten në vendin e 8-të të Forbes, duke pasur një fitim total prej 95 milionë dollarësh, i cili erdhi kryesisht nga suksesi i “Avatar”.

7.Rolling Stones

Në vendin e 7-të të listës janë Rolling Stones, me fitimet e tyre që vlerësohen në 98 milionë dollarë. Grupi legjendar arriti të mbledhë më shumë para nga turneu i tyre atë vit, si dhe shitjet e tyre rekorde.

6.Brad Pitt

Shitja e një pjese të madhe të kompanisë së produksionit “Plan B”, të cilën ai e themeloi në të kaluarën, si dhe rolet e tij në filmat “Bullet Train”, “Babylon” dhe “The Lost City” arritën t’i japin Brad Pitt 100 . milion dollarë dhe e renditin në vendin e 6-të në listë.

5.James Brooks dhe Matt Groening

Seriali i njohur i animuar “Simpsons” është tashmë i disponueshëm në katalogun e Disney+, i cili u solli shumë të ardhura krijuesve të tij, James Brooks dhe Matt Groening. Të dy fituan gjithsej 105 milionë dollarë dhe për këtë arsye janë në vend të 5-të të të famshmëve që arritën të rrisin pasurinë e tyre në vitin 2022.

6. Trey Parker dhe Matt Stone

Krijuesit e serialit “South Park”, Trey Parker dhe Matt Stone, duket se kanë gjetur “sekretin e suksesit”. Në vitin 2022, të ardhurat e tyre ishin 160 milionë dollarë. Sigurisht që marrëveshja e tyre me Paramount fshihet pas kësaj shume të madhe.

3.Tyler Perry

Aktori dhe regjisori amerikan, Tyler Perry është në vendin e tretë të listës së Forbes. 175 milionë dollarët që ai arriti të mbledhë në vitin 2022 vijnë kryesisht nga prodhimi i tij i madh në Atlanta, por edhe nga marrëveshja e tij me BET. Vlen të theksohet se Tyler Perry është i vetmi miliarder në këtë listë.

2.Sting

Vendimi i Sting për të shitur të gjithë katalogun e tij muzikor te Universal Music Group e vendosi atë në vendin e dytë në listë dhe i rriti të ardhurat e tij në 210 milionë dollarë.

1.Genesis

Grupi muzikor Genesis zuri vendin e parë në listë, me katalogun muzikor që i shitën Concord Music Group në vjeshtën e 2022 duke i fituar 230 milionë dollarë.

POST A COMMENT

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com