Sorry, no posts matched your criteria.

Talebanët ndalojnë heqjen e mjekrës në Afganistan

Talebanët kanë ndaluar berberët në disa provinca të Afganistanit për të prerë ose shkurtuar mjekrat e klientëve të tyre duke deklaruar se kjo do të ishte kundër ligjit islam, ligjit të sheriatit dhe se shkelësit do të dënoheshin nëse nuk e zbatojnë. “Askush nuk ka të drejtë të ankohet’’, thuhet në urdhrin e talebanëve.

I njëjti urdhër iu dha edhe berberëve në Kabul. “Talebanët deklaruan se ata do të dërgojnë inspektorë të fshehtë’’, thotë një qytetar.Sipas tyre, heqja e mjekrës ishte stil amerikan jetese.

POST A COMMENT