Sorry, no posts matched your criteria.

Kështjella e Disney ekzistojnë vërtet: Ja ku ndodhet

Përrallat e Walt Disney, nga Borëbardha te Bukuroshja e Fjetur, deri tek Rapunzel dhe Frozen më të fundit, shoqëruan fëmijërinë e të gjithëve dhe shpesh kushtëzuan imagjinatën kolektive. Peizazhe magjepsëse, mjedise fantastike dhe skenarë magjikë kanë bërë që djemtë dhe vajzat të ëndërrojnë në të gjithë botën dhe më gjerë. Megjithatë, pak e dinë se shumë vende në karikaturat e Walt Disney-t marrin frymëzim nga vende reale, qofshin ato fshatra të lashta apo fshatra peshkimi, dhe se kështjellat madhështore plot magji të Disney-t nuk janë asgjë më shumë se ringjallja e kështjellave që ekzistojnë vërtet.

Kalaja Neuschwanstei

Lidhja më e njohur midis një kështjelle të Disney-t dhe një vendi mbretëror është ajo me kështjellën Neuschwanstein, e ndërtuar në fund të shekullit të 19-të në Bavari me urdhër të mbretit Ludwig II të Bavarisë. Kështjella e famshme, me frëngjitë e saj të Rilindjes dhe harqet gotike me majë, frymëzoi kështjellën e Mbretit Stefan të Bukuroshes së Fjetur. Monumenti Baverez shërbeu gjithashtu si referencë për kështjellën e mbretëreshës në Borëbardhë dhe për pallatin e princit në Hirushja. Me siguri ngjashmëria me kështjellën Neuschwanstein mund të shihet edhe në logon e Walt Disney.

POST A COMMENT

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com