Sorry, no posts matched your criteria.

8 Marsi, festa më e bukur në botë

Çdo vit, Dita e Femrave respektohet për të festuar shpirtin e tyre.

Dita Ndërkombëtare e Femrave është festuar prej vitesh tani, dhe ndërsa shumë njerëz e mendojnë atë si një çështje feministe, rrënjët e saj qëndrojnë në lëvizjen punëtore. Dita e parë e femrave për herë të parë u organizua në 1911 nga Marksistja e hershme e shekullit 20 nga Gjermania Clara Zetkin, e cila lindi në Wiederau të Gjermanisë.

Dy vjet më vonë, në 1913, data u ndryshua në 8 Mars, dhe ajo vazhdon të festohet si e tillë çdo vit.
Tema për Ditën Ndërkombëtare të Femrave të këtij viti është #ChooseToChallenge, duke treguar se një "botë e sfiduar është një botë e gatshme dhe nga sfida vjen ndryshimi".
POST A COMMENT

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com